Eurodeputatul Cristian Bușoi: Sănătatea este domeniul în care trebuie să recuperăm cel mai mult

Președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European, Cristian Bușoi, a participat la o întâlnire de lucru alături de președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, și deputatul Cristina Vecerdi. Subiectul principal al discuției a vizat dezvoltarea sistemului sanitar.

„Sănătatea este domeniul în care trebuie să recuperăm cel mai mult. Este capitolul care necesită investiții și atenție deosebită. La Brașov, Consiliul Județean a implementat proiecte ambițioase pentru creșterea accesului populației la servicii medicale de calitate și îmbunătățirea condițiilor din spitale. Rezultatele se văd deja, iar drumul spre performanță continuă”, transmite Cristian Bușoi.

„Avem șansa să dezvoltăm sistemul sanitar românesc din fonduri europene, prin Programul EU4Health, PNRR și Programul Operațional Sănătate”, adaugă europarlamentarul liberal.

„Sunt bani la dispoziția României pentru renovarea, modernizarea și reorganizarea infrastructurii medicale, dar și pentru prevenirea și tratarea unor boli grave. Depinde doar de noi să îi folosim cu maximă eficiență”, precizează președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European.

Adrian Veștea: Peste 8 miliarde de euro – fonduri nerambursabile pentru investiții în sănătate – sunt la dispoziția României în perioada următoare

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a precizat faptul că investițiile în sănătate nu trebuie să țină cont de culoarea politică, acesta prezentând proiectul realizat împreună cu Primăria Brașov și administrația județeană.

„Cred cu tărie că sănătatea nu are culoare politică, cred în parteneriatul cu toate autorităţile şi instituţiile publice care pot contribui la dezvoltarea şi modernizarea domeniului sanitar din judeţul Braşov, cred că numai împreună, printr-o colaborare strânsă şi onestă, putem realiza proiecte investiţionale majore aşa cum este construirea unei clădiri noi pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase – proiect accesat de Primăria Municipiului Braşov în parteneriat cu Consiliul Judeţean şi finanţat prin PNRR”, anunță Adrian Veștea.

„Programele de finanțare se adresează atât construirii și reabilitării spitalelor, dotării ambulatoriilor integrate, dotării cabinetelor medicilor de familie , dezvoltarii secțiilor de recuperare și paliație cât și prevenirii infecțiilor asociate activității medicale, programelor de screening și cercetare, digitalizarii spitalelor”, transmite deputatul Cristina Vecerdi.

Sursa: Cristian Bușoi / Adrian Veștea / Cristina Vecerdi

Leave a Comment