Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu este în vizită la Kiev: UE și NATO trebuie să înceapă negocierile de aderare cu Ucraina

Marian-Jean Marinescu, europarlamentar PNL, a fost într-o vizită la Kiev alături de o delegație a Grupului PPE din Parlamentul European.

„Pe parcursul întâlnirilor noastre cu autoritățile ucrainene vom transmite un mesaj clar: Ucraina trebuie să primească arme pentru a se putea apăra; UE și NATO trebuie să înceapă negocierile de aderare cu Ucraina”, transmite Marian-Jean Marinescu.

De-a lungul vizitei, eurodeputatul liberal s-a întâlnit cu premierul Dmytro Shmythal, vice-premierul pentru integrare europeană și euroatlantică, O. Stefanischyna, ministrul adjunct de apărare, Oleskandr Polishchuk și președintele Verhovna Rada, R. O. Stefanchuk.

„Delegația PPE este condusă de președintele Manfred Weber, și fiecare membru are un rol important în activitatea legislativă legată de Ucraina: colegul meu german, Michael Gahler, este raportorul permanent al Parlamentului European pentru Ucraina, doamna Sandra Kalniete, colegă din Letonia, este raportorul PE pentru Ucraina în Comitetul pentru Comerț Internațional, responsabil cu asistența macrofinanciară de 18 miliarde de euro pentru Ucraina in anul 2023, iar Andrius Kubilius, europarlamentar PPE din Lituania, este raportor permanent al Parlamentului European pentru Rusia și copreședinte al Adunării Parlamentare a Parteneriatului Estic, Euronest.

Activitatea mea legată de Ucraina se referă la inițiativele privind liniile de solidaritate pentru Ucraina și recunoașterea automată a permiselor de conducere ucrainene în UE”, adaugă europarlamentarul liberal.

 

Sursa: Marian-Jean Marinescu

Leave a Comment