Eurodeputatul Siegfried Mureșan: Astăzi intră în vigoare Planul „REPowerEU” din care România primește 1.4 miliarde de euro

Vicepreședintele Grupului PPE și coraportor al Parlamentului European pe dosarul „REPowerEU”, Siegfried Mureșan, a anunțat intrarea în vigoare a planului din care România o să primească 1.4 miliarde de euro.

„Asta înseamnă că țările membre, inclusiv România, vor putea depune la Comisia Europeană spre aprobare noile capitole „REPowerEU” din planurile naționale de redresare și reziliență.

România va primi din acest nou fond 1,4 de miliarde de euro pentru investiții în eficiența energetică, reducerea dependenței de importurile de gaz din Rusia, îmbunătățirea infrastructurii energetice și investiții în surse de energie regenerabilă”, transmite Siegfried Mureșan.

„Am adoptat Planul „REPowerEU” pentru a veni în sprijinul oamenilor și întreprinderilor care au de suferit din cauza crizei energetice și a creșterilor de prețuri la energie. Acum, legislația care face acest lucru posibil este în vigoare”, adaugă europarlamentarul liberal.

Sursa: Siegfried Mureșan

Leave a Comment