Europarlamentarii liberali cer eliminarea tarifelor de roaming dintre UE și Republica Moldova

Paul

Mai mulți europarlamentari liberali cer instituțiilor alianței Europene eliminarea tarifelor de roaming dintre UE și Moldova. Acest pas ar reprezenta o evoluție în relația alianței cu vecinii noștri!

Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL: „Am transmis aseară o scrisoare președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, – pe care am co-semnat-o alături de alți 106 europarlamentari – în care cerem un acord bilateral pentru eliminarea tarifelor de roaming dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova.”

Dan Motreanu completează cu motive de care ar trebui să se țină cont privind întărirea relațiilor Moldova-UE: „Războiul declanșat de Vladimir Putin cauzează suferințe și Republicii Moldova, nu doar Ucrainei. Rusia continuă să șantajeze Republica Moldova cu rezervele de gaze și încearcă să destabilizeze această țară. Trebuie să întărim legăturile cu oamenii din Republica Moldova și cu guvernul acestei țări. O modalitate de a face acest lucru este includerea Republicii Moldova în zona de liberă de roaming a Uniunii Europene, printr-un acord bilateral privind eliminarea tarifelor de roaming. O astfel de decizie ar fi un semnal puternic de solidaritate cu milioanele de cetățeni ai Republicii Moldova care luptă pentru drumul european al țării lor.”

Eliminarea tarifelor de roaming dintre Moldova și UE reprezintă un pas înainte spre integrarea europeană

Peste 2,4 milioane de cetățeni din Republica Moldova au călătorit de peste 9 milioane de ori în Uniunea Europeană. Eliminarea acestor tarife de roaming ar reprezenta un pas mai aproape între relația cetățenilor Republicii Moldova față de cetățenii Uniunii Europene și invers.  Va fi un obiectiv care o să ajute atât moldovenii care vor să călătorească în UE, cât și cetățenii UE care vor să viziteze Republica Moldova.

Siegfried Mureșan completează: „La începutul anului, România și Moldova au eliminat tarifele de roaming, iar acest lucru mi-a permis să comunic și să-mi fac treaba mult mai ușor în timpul vizitelor mele de lucru de anul acesta în Moldova. Acordul bilateral cu UE va elimina tarifele de roaming cu toate țările Uniunii Europene.”

Republica Moldova reprezintă o țară candidată la Uniunea Europeană, aceasta realizând anumite progrese impresionante care duc încet încet către o integrare completă în spațiul Uniunii. Chiar dacă Federația Rusă reprezintă un inamic care dorește ruptura legăturii dintre Republica Moldova și UE, eliminarea acestor tarife de roaming o să devină un nou semn cum că membrii alianței europene doresc integrare europeană de către Moldova!

Liberalii țintesc atingerea unor obiective atât pe plan local, național, dar și internațional. O legătură mai strânsă între UE și Moldova ar consolida o integrare europeană mai eficientă și fără probleme!

Sursa: Siegfried Mureșan și Dan Motreanu, Facebook

Distribuie articolul