Europarlamentarii liberali sprijină tinerii fermieri români

Paul

Zilele acestea a avut loc al 8-lea Congres European al Tinerilor Fermieri. În cadrul acestuia, un român a câștigat premiul pentru cel mai bun proiect digital. La eveniment au participat: Dan Motreanu, europarlamentar liberal; Daniel Buda, europarlamentar liberal; Janusz Wojciechowski, comisarul pentru Agricultură și Roberta Metsola, președinta Parlamentului European.

Dan Motreanu, vicepreședintele Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară: PPE este singurul partid care sprijină tinerii fermieri. Un proiect din România a fost premiat la congresul tinerilor fermieri organizat de PPE

Liberalul a transmis faptul că: „Premiul de 5000 de euro pentru cel mai bun proiect digital a fost decernat tânărului Alin Luculeasa pentru agricultura de precizie dezvoltată la EVEL-H COMPANY din Vaslui. Digitalizarea inovativă a permis reducerea aplicării de îngrășăminte cu 15% și cea de pesticide cu până la 80%”

De asemenea, eurodeputatul, a adăugat: „Cu acest Congres, am urmărit să încurajăm cooperarea între generați, să promovăm inversarea tendinței de îmbătrânire și să facilităm succesiunea în ceea ce privește tinerii fermieri, pentru o producția alimentară sigură în UE.

Politica Agricolă Comună 2023-2027 este mai echitabilă, mai verde și mai orientată către tinerii fermieri. Planul Strategic al României, care a fost aprobat astăzi de către Comisia Europeană, prevede ca 67 de milioane de euro să fie redistribuite exclusiv tinerilor fermieri ca și sprijin complementar pentru venit.

În plus, 170 de milioane de euro sunt rezervate investițiilor care sprijină dezvoltarea întreprinderilor tinerilor fermieri iar alte 250 de milioane de euro sunt dedicate pentru măsura de instalare a tinerilor fermieri. Cel puțin 36 000 de tineri fermieri din România vor beneficia de acești bani europeni.”

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală: Lumea are nevoie de fermieri, ei sunt coloana vertebrală a comunităților rurale

Europarlamentarul liberal a continuat astfel: „Este de datoria noastră, pentru un viitor sigur, să îi sprijinim. Ca vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală am apărat mereu interesele agriculturilor europeni și îmi doresc ca prin fiecare decizie luată să insipirăm tot mai mulți tineri să se alăture sectorului agricol, iar România să devină un punct de reper pentru Europa din acest punct de vedere!”

Sursa: Daniel Buda și Dan Motreanu, Facebook

Distribuie articolul