Europarlamentarul Cristian Bușoi: 13,5 miliarde euro au la dispoziție țările UE în 2023 și 2024 prin Programul Horizon Europe

Paul

Președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie din Parlamentul European, eurodeputatul Cristian Bușoi, a declarat faptul că fonduri în valoare de 13,5 miliarde euro au la dispoziție țările membre ale Uniunii Europene în 2023 și 2024 prin Programul Horizon Europe. Acestea vor fi folosite pentru a sprijini cercetătorii și inovatorii în a găsi cele mai bune soluții pentru a răspunde provocărilor energetice, geopolitice, digitale și de mediu, adaugă liberalul.

„Avem nevoie de un ecosistem european de cercetare și inovare mai puternic, care să implice mai mulți cercetători și inovatori din întreaga Europă, dar și o mai bună mobilitate pentru finanțarea proiectelor de clasă mondială.

Despre toate acestea am discutat cu Mariya Gabriel, comisarul european pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, invitat la ședința Comisiei ITRE pe care o conduc în Parlamentul European.

O asigur pe doamna comisar de tot sprijinul meu și al Comisiei ITRE pentru susținerea și finanțarea adecvată a cercetătorilor europeni, în special a celor tineri, ale căror idei formează Europa de mâine, transmite Cristian Bușoi.

Sursa: Cristian Bușoi, Facebook

Distribuie articolul