Europarlamentarul Cristian Bușoi: Domeniul Spațial înseamnă Autonomie Europeană, Reziliență și Securitate

Președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie din Parlamentul European, eurodeputatul Cristian Bușoi, a participat la cea de-a 15-a Conferință spațială.

Liberalul a declarat: „Domeniul Spațial (Spațiul) înseamnă Autonomie Europeană, Reziliență și Securitate. De la agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, trăim în fiecare zi consecințele revenirii pe pământul european a unui conflict teritorial. Este esențial ca instituțiile și organismele UE și statele membre să înceapă să își remodeleze planurile și capacitățile de apărare. Iar, îj contextul actual, nu există nicio modalitate de a separa sectorul Spațial de sectorul de Apărare.

Spațiul este, de asemenea, esențial pentru tranziția digitală și ecologică.”

„Am fost onorat să iau cuvântul astăzi la cea de-a 15-a Conferință spațială și să subliniez ferm că organizarea și finanțarea continuă și adecvată a domeniului Spațial se află în topul priorităților Comisiei ITRE, pe care o conduc în Parlamentul European. Acest domeniu se confruntă cu noi realități geopolitice, economice, industriale și tehnologice. De aceea, este important să fim cu un pas înaintea schimbării.

Noi, la ITRE, suntem pregătiți să lucrăm la consolidarea rolului Programului Spațial European și luăm în calcul o creștere bugetară pe acest program”, transmite președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie din cadrul Parlamentului European.

Sursa: Cristian Bușoi, Facebook

Leave a Comment