Europarlamentarul Cristian Bușoi: Medicina personalizată, medicamentele inovative și susținerea cercetării trebuie să fie priorități pe agenda publică și în România și în UE

Președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European, eurodeputatul Cristian Bușoi, a participat activ la o dezbatere organizată de Alianța Europeană pentru Medicină Personalizată. Acesta a abordat subiecte privind reviziuirea Legii Farmaceutice a Uniunii Europene, dar și despre proiectele pe care a reușit să le impună în calitate de raportor al Programului de Sănătate al Uniunii.

„Este nevoie de o legislație europeană comună în domeniul sănătății, care să răspundă provocărilor actuale și potențialelor amenințări viitoare. Experiența ne-a arătat că normele separate în fiecare stat membru nu funcționează.

Trebuie să ne asigurăm, spre exemplu, că legislația farmaceutică din UE este adecvată scopului și că pacienții au acces rapid la cele mai bune medicamente, cu cele mai puține efecte secundare. Mai departe, este important să găsim cea mai bună formulă, care să sprijine industria și cercetătorii pentru ca toți pacienții din UE să aibă acces la tratamentele de ultimă generație”, transmite europarlamentarul liberal.

„Mă bucur că EAPM și alte asociații din UE sunt în dialog permanent cu mine și ceilalți colegi eurodeputați cu activitate în domeniul medical și că împreună lucrăm pentru a găsi cele mai bune soluții care să ajute cu adevărat pacienții și medicii. Vă asigur că vom continua să facem acest lucru”, adaugă Cristian Bușoi.

Sursa: Cristian Bușoi, Facebook

Leave a Comment