Europarlamentarul Dan Motreanu: Am fost numit raportor din partea PPE pe dosarul ”Valorificarea talentelor în Europa: un nou impuls pentru regiunile UE”

Eurodeputatul Dan Motreanu a anunțat numirea sa ca raportor din partea PPE pe dosarul ”Valorificarea talentelor în Europa: un nou impuls pentru regiunile UE”. Proiectul are ca scop stoparea declinului demografic din statele membre.

„Este un proiect extrem de important care urmărește elaborarea unor politici și măsuri prin care Uniunea Europeană să răspundă provocărilor generate de declinul demografic, cum ar fi îmbătrînirea populației și plecarea tinerilor, scăderea forței de muncă, ponderea mică a persoanelor cu studii din anumite regiuni, precum si decalajul tot mai accentuat dintre zonele urbane și cele rurale.

Astăzi, in Europa sunt afectate 82 de regiuni din 16 state, reprezentând aproape 30% din populația UE. Din păcate și șapte din cele opt regiuni din România sunt afectate de declinul demografic”, transmite Dan Motreanu.

„Comisia Europeană a lansat un mecanism de prin care își propune să sprijine regiunile UE afectate de scăderea populației în vârstă de muncă.

Anul acesta, va fi lansat un proiect-pilot prin care aceste regiuni vor fi ajutate să dezvolte și să pună în aplicare strategii și să identifice proiecte pentru formarea, atragerea și reținerea lucrătorilor calificați.

O altă inițiativă va viza sprijinirea regiunilor din care tinerii sunt mai predispuși să plece să investească în dezvoltarea talentelor prin intermediul unor politici adaptate, bazate pe realitatea locului”, adaugă europarlamentarul liberal.

Sursa: Dan Motreanu, Facebook

Leave a Comment