Europarlamentarul Dan Motreanu: Autoritățile locale vor avea acces la fonduri UE pentru producerea de energie regenerabilă pentru consumul propriu

Badila Antonia

Dan Motreanu, europarlamentarul liberal, anunță că Ministerul Energiei a lansat apelul de proiecte, în valoare de 500 de milioane de euro, finanțarea urmând să fie asigurată prin Fondul pentru modernizare.

,,Prin aplicarea acestui program, autoritățile locale și celelate instituții eligibile își vor putea reduce cheltuielile cu consumul de energie.

Solicitanții eligibili în cadrul acestui apel sunt:

« Județele, orașele, comunele, asociațiile de dezvoltare intercomunitară

« Instituțiile publice

« Instituţiile de învăţământ superior de stat

« Cultele recunoscute oficial în România și unitățile locale ale acestora,

«Institutele, centrele și stațiunile de cercetare dezvoltare de drept public

România este una dintre cele zece țări din centrul și estul UE cu venituri mai mici care primesc sprijin financiar prin Fondul pentru Modernizare în tranziția lor către neutralitatea climatică.

Pe baza acestui sprijin financiar, statele beneficiare își vor reduce dependența de combustibilii fosili din Rusia, își vor îndeplini obiectivele climatice și energetice pentru 2030 și vor contribui la angajamentul UE de a atinge neutralitatea climatică până în 2050.”, declară europarlemantarul liberal pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul