Europarlamentarul Dan Motreanu: Comisia Europeană pune la dispoziție 7 milioane de euro pentru proiecte de transport

Badila Antonia

Europarlamentarul Dan Motreanu anunță că se vor aloca 7 milioane de euro de către Comisia Europeană pentru proiecte de infrastructură esențială în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei (CEF).

,,Apelul de proiecte lansat astăzi vizează proiecte noi de infrastructură, modernizări și îmbunătățiri pe rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T). Sunt avute în vedere infrastructura rutieră, transportul feroviar, căile navigabile interioare și porturile maritime sau fluviale.

Proiectele referitoare la Culoarele Solidarității Uniunea Europeană-Ucraina sunt, de asemenea eligibile. În premieră, autoritățile din Ucraina și Republica Moldova pot solicita direct finanțare din partea UE în cadrul acestui apel de proiecte.

Proiectele pot fi depuse până la 30 ianuarie 2024.”, declară europarlamentarul Dan Motreanu pe pagina sa de Facebook.

,,Acest apel de proiecte va fi cel mai mare din punct de vedere al bugetului disponibil în perioada 2021-2027. Punem la dispoziție peste șapte miliarde de euro pentru proiecte care vor sprijini un sistem de transport inteligent și durabil, cu accent pe proiectele transfrontaliere între statele membre. Vremurile pe care le trăim ne-au demonstrat din nou importanța de a avea o rețea de transport puternică de căi ferate, căi navigabile interioare și rute maritime, care să sporească competitivitatea industriei noastre, să aducă cetățenii mai aproape unii de alții și să ancoreze ferm Ucraina și Republica Moldova în UE.”, a informat Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi.

Distribuie articolul