Europarlamentarul Dan Motreanu: Consumatorii vor avea mai multe informații atunci când vor face alegeri

Badila Antonia

Europarlamentarul Dan Motreanu a vorbit despre propunerea privind actualizarea standardelor de comercializare a produselor agroalimentare pusă în dezbatere publică de Comisia Europeană.

,,Comisia Europeană a pus în dezbatere publică o propunere privind actualizarea standardelor de comercializare a produselor agroalimentare.

Propunerea vizează produse precum fructele, legumele, sucurile de fructe, gemurile, mierea, păsările de curte sau ouăle. Consumatorii vor avea mai multe informații atunci când vor face alegeri și va fi prevenită risipa de alimente.

Comisia propune, printre altele: indicarea originii pe etichetă pentru a se vedea clar care este țara de origine și pentru a fi promovate cele produse în UE; de asemenea sucurile de fructe vor purta mențiunea <fără adaos de zaharuri> pentru a clarifica faptul că, spre deosebire de nectarurile de fructe, sucurile de fructe nu pot conține, prin definiție, adaos de zaharuri, fapt pe care o largă majoritate a consumatorilor nu îl cunosc.”, arată europarlamentarul Dan Motreanu, pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook, Dan Motreanu

,,Propunerile de actualizare vor fi disponibile pentru consultare publică timp de o lună. Îi încurajez pe toți cei interesați să facă propuneri pentru revizuirea legislației, având în vedere că este un domeniu în care este vital să avem reglementări în favoarea consumatorilor.

Ulterior, actele delegate vor fi adoptate și transmise Parlamentului European și Consiliului pentru o perioadă de examinare de două luni”, a mai precizat Dan Motreanu.

Distribuie articolul