Europarlamentarul Dan Motreanu: Partidul Popular European susține un model agricol european competitiv

Badila Antonia

Dan Motreanu, europarlamentarul PNL, anunță că Partidul Popular European susține un model agricol european competitiv, bazat pe familii și fermieri profesioniști în centrul comunităților rurale din UE.

,,Manifestul PPE prevede reducerea decalajului dintre zonele rurale și cele urbane. Dezvoltarea zonelor rurale trebuie să fie un stimulent pentru agricultură și pentru populația din zonele rurale, iar interconectarea dintre urban și rural trebuie să vizeze serviciile publice, dezvoltarea economiei, prezervarea locurilor de muncă.

Comisia Europeană, condusă de Ursula von der Leyen (PPE), a publicat recent un raport referitor la rezultatele înregistrate până în prezent în cadrul aplicării viziunii rurale pe termen lung a UE.

Printre principalele acțiuni prezentate în raportul Comisiei Europene se numără:

« alocarea a 23,5 miliarde de euro pentru zonele insuficient deservite și actualizarea regulilor privind ajutoarele de stat pentru a îmbunătăți conectivitatea rurală;

« lansarea a 60 de proiecte de cercetare și invoare rurală, pentru care s-au alocat 235 de milioane de euro;

« sprijinirea a 150 de comunități pentru crearea de sate inteligente;

« rețeaua europeană de mobilitate rurală a contribuit la îmbunătățirea mobilității rurale și a planificării turismului;

« 27 de comunități energetice rurale au fost sprijinite prin platforma de consiliere a comunității energetice rurale;

« lansarea unei platforme care conține informații despre finanțările din fonduri UE pentru zonele rurale.”,declară europarlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul