Europarlamentarul Dan Motreanu: Salarizare egală pentru muncă egală pentru bărbați și femei

Paul

Atât Parlamentul European, cât și Consiliul Parlamentului European au ajuns la un acord care privește eliminarea disparității salariale de gen.

În acest sens, noul act legistlativ al Uniunii Europene o să permită femeilor să obțină remunerație egală pentru muncă egală la fel ca bărbații.

Dan Motreanu, eurodeputat liberal, a precizat faptul că: „Această legislație vine sa corecteze disparitatea salarială de gen în UE, care în prezent se situează în jurul pragului de 13%. Aceasta înseamnă că femeile câștigă în medie, pe oră, cu 13% mai puțin decât bărbații.

Angajatorii cu mai mult de 100 de angajați vor trebui să furnizeze informații privind diferența de remunerare dintre lucrătorii de sex feminin și cei de sex masculin din organizația lor.

În cazurile în care această raportare a remunerațiilor demonstrează o diferență de cel puțin 5% în ceea ce privește nivelul mediu de remunerare între lucrătorii de sex feminin și cei de sex masculin, iar angajatorul nu a justificat această diferență prin criterii obiective și neutre din punctul de vedere al genului, angajatorii vor trebui să efectueze o evaluare comună a remunerațiilor în cooperare cu reprezentanții lucrătorilor lor. Această evaluare comună a remunerațiilor va trebui să includă măsuri de remediere a diferențelor de remunerare nejustificate.”

Sursa: Dan Motreanu, Facebook

Distribuie articolul