Europarlamentarul Daniel Buda a anunțat că Parlamentul European a validat acordul privind modificarea Regulamentului fitosanitar

Eduard Turcu

Daniel Buda, europarlamentar PNL, a anunțat că Parlamentul European a validat astăzi acordul la care a ajuns cu Consiliul pe 5 martie, privind modificarea Regulamentului fitosanitar.

„Dosarul, pe care am fost raportor din partea PPE, stabilește regulile europene împotriva introducerii și răspândirii organismelor dăunătoare plantelor, protejând culturile fermierilor, și având o importanță deosebită pentru sectorul agricol și silvicol. Victoria mea și a PPE a fost crearea pentru prima dată a unei echipe de urgență fitosanitară a Uniunii pentru a permite o asistență rapidă statelor membre împotriva noilor focare de dăunători periculoși ai plantelor pe teritoriile lor”, a spus Daniel Buda, europarlamentar PNL.

Un pas înainte în protecția Culturilor Europene

Acordul validat are la bază stabilirea unor norme robuste împotriva introducerii și răspândirii organismelor dăunătoare plantelor. Aceasta inițiativă este esențială pentru protejarea culturilor fermierilor și, implicit, pentru susținerea sectorului agricol și silvic. Regulamentul actualizat nu doar că sporește măsurile de siguranță la nivelul fermelor europene, dar introduce și instrumente proactive de reacție în fața potențialelor amenințări.

„Mai mult, pentru a proteja și mai bine teritoriul Uniunii, echipa de urgență va putea oferi asistență la cerere și țărilor terțe care se învecinează cu teritoriul Uniunii sau care prezintă un risc fitosanitar iminent pentru UE”, a transmis Daniel Buda, europarlamentar PNL.

sursă: Daniel Buda, Facebook

Distribuie articolul