Europarlamentarul Daniel Buda: Cluj-Napoca – oraș neutru din punct de vedere climatic până în 2030

Ciprian S.
Europarlamentarul Daniel Buda: Cluj-Napoca – oraș neutru din punct de vedere climatic până în 2030
Sursă foto: Facebook Daniel Buda

Europarlamentarul Daniel Buda a participat la întâlnirea grupului de monitorizare a coeziunii a PPE.

În cadrul întâlnirii, europarlamentarul Daniel Buda a participat la o dezbatere alături de Comisarul European pentru Politica Regională, doamna Elisa Ferreira. Aceasta a vorbit despre principalele provocări în materie de mobilitate și transport.

Daniel Buda, europarlamentar liberal:

“În cadrul discuțiilor am împărtășit povești de succes de la nivelul Uniunii Europene în materie de mobilitate și transport. Am reprezentat România în cadrul discuțiilor și am vorbit despre Cluj-Napoca.

Cluj-Napoca a devenit unul dintre orașele selectate ale Misiunii UE – 100 de orașe neutre din punct de vedere climatic până în 2030.

În acest context, municipalitatea din Cluj-Napoca își consolidează dimensiunea verde și elaborează strategia orașului în vederea atingerii obiectivelor privind tranziția verde și neutralitatea climatică.”

De asemenea, Municipalitatea Cluj-Napoca este hotărâtă să îndeplinească cerințele UE necesare pentru ca orașul să fie un oraș neutru din punct de vedere climatic până în 2030.

Principalul scop este dezvoltarea unui oraș sănătos, cu cea mai bună calitate a vieții și în cele din urmă, Cluj- Napoca să rămână pe primul loc și să atragă în continuare talente din România, dar și din alte țări, vizând marea diasporă românească (estimată la 3-4 mil. persoane).

Europarlamentarul Daniel Buda a vorbit în cadrul evenimentului despre strategia orașului Cluj-Napoca în vederea atingerii obiectivelor privind Tranziția verde și neutralitatea climatică.

Acesta a menționat faptul că: “orașul Cluj-Napoca a fost primul oraș din România care și-a reînoiit întreaga linie de tramvai, care a introdus autobuze electrice și conceptul de Green City“.

De asemenea, acesta a precizat și că: “peste 50% din flota de transport public metropolitan este deja electrică și până în 2027, toate vehiculele convenționale vor fi înlocuite“.

În acest context, flota de transport public a fost reînnoită cu: 24 de tramvaie, 50 de troilebuze și 40 de autobuze electrice.

Proiectul de electrificare a transportului public din Cluj-Napoca a început in 2017 și suma atrasa de municipalitate a fost de 50 de milioane de euro.

Europarlamentarul Daniel Buda: Cluj-Napoca – oraș neutru din punct de vedere climatic până în 2030
Sursă: Facebook Daniel Buda

 

Distribuie articolul