Europarlamentarul Daniel Buda: Discursul care vehiculează în spațiul public că România este obligată să primească migranții Austriei este total fals

Eduard Turcu

Daniel Buda, europarlamentar PNL, a declarat că discursul care vehiculează în spațiul public că România este obligată să primească migranții Austriei este total fals.

Liberalul a subliniat că, din păcate, multe persoane (citite) nu au înțeles că orice stat membru al spațiului Schengen este obligat să întoarcă migranții care au tranzitat ilegal spațiul comunitar în statul prin care aceștia au pătruns inițial în sfera Uniunii Europene, chiar dacă acesta este doar țară de tranzit, fie că vorbim de România sau orice alt stat membru. Aceste aspecte sunt stabilite prin Regulamentul Dublin II (adoptat prima dată în 1990). Aici puteți afla mai multe informații.

„De ce apare această situație? Migranții vin în Uniunea Europeană pentru diverse motive, principalul fiind economic. În această situație, prin utilizarea unor mecanisme clare, se stabilește punctul de intrare în spațiul Schengen, deci ei trebuie întorși înapoi pentru expatrierea acestora în statele de proveniență.

Știm bine că fenomenul fake news ia amploare în perioada campaniilor electorale și subliniez aici interferențele lui Putin pentru slăbirea blocului comunitar. Responsabilitatea României este crucială în apărarea frontierelor externe ale Uniunii Europene și spațiului Schengen. Apartenența la blocul comunitar vine cu drepturile și obligațiile ca mai departe să fim furnizori de securitate și stabilitate în regiune”, a transmis Daniel Buda, europarlamentar PNL.

sursă: Daniel Buda, Facebook

Distribuie articolul