Europarlamentarul Daniel Buda: Eforturile României și Bulgariei în protejarea spațiului Schengen sunt recunoscute și apreciate de către grupul PPE

Constantinescu Denisa

Cu ocazia discuțiilor de început de an din cadrul Grupului Popular European, s-au stabilit prioritățile grupului pentru 2023. Grupul PPE are și în acest an obiective ambițioase pentru tratarea problemelor care amenință securitatea Europei din mai multe puncte de vedere. Președintele grupului, Manfred Weber a vorbit despre aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, obiective care rămân prioritare și pentru care grupul va continua să facă eforturi. Rana deschisă de refuzul din decembrie nu va rămâne netratată.

“La nivelul grupului am avut 2 intervenții legate de spațiul Schengen.  

Am solicitat introducerea în textul documentului de poziție al grupului PPE privind azilul și migrația, unui amendament pe care eu l-am depus legat de ceea ce înseamnă importanța și rolul Bulgariei și al României în apărarea spațiului Schengen. Totodată,  le-am solicitat la rândul meu colegilor mei să continuăm împreună să luptăm pentru ca România și Bulgaria să aibă în viitorul apropiat cale deschisă către aderarea la spațiul Schengen. 

Neatingerea acestui obiectiv, nu doar că ar fi o chestiune profund imorală pentru România, dar în același timp pune mari dificultăți în atingerea performanțelor pe viitor. M-am bucurat să văd astăzi că România și Bulgaria vor fi susținute în continuare pe calea către acest obiectiv” a declarat europarlamentarul Daniel Buda.

Distribuie articolul