Europarlamentarul Daniel Buda: Poziția Luxemburgului față de provocările cu care se confruntă Europa / Principalele declarații ale prim-ministrului Xavier Bettel din cadrul dezbaterii în plen

Media PNL

Eruparlamentar și Vicepreședinte în Comisia pentru Agricultură, Daniel Buda a anunțat că într-o serie de dezbateri în plen, Parlamentul European invită liderii UE să își împărtășească opiniile și soluțiile la provocările cu care se confruntă Europa.

În plenul Parlamentului European s-a aflat prim-ministrul Luxemburgului, Xavier Bettel care a vorbit despre poziția Luxemburgului față de provocările cu care se confruntă Europa, punctând de-a lungul discursului cât de importantă este unitatea noastră în fața amenințărilor!

Luxemburgul a arătat că limitele geografice nu mai sunt o limită pentru potențialul uman. Susținerea pentru Ucraina a fost nestrămutată – aproape o cincime din bugetul militar al Luxemburgului,a fost acordat Ucrainei pentru a face față agresiunii Rusiei.” a declarat Daniel Buda.

Principalele declarații ale prim-ministrului din cadrul dezbaterii în plen sunt următoarele:

  1. Adunarea dumneavoastră parlamentară este epicentrul democrației în Europa. Crizele pe care le-am trait de-a lungul anilor au dus la clivaje între statele membre dar Europa nu a dat înapoi. Constat cu bucurie că ne-am regăsit la înălțimea așteptărilor.
  2. Unitatea noastră când vine vorba de războiul din Ucraina, când vine vorba de sancțiuni economice și militare, primirea refugiaților, a arătat că Europa este un actor geopolitic credibil.
  3. Europa trebuie să demonstreze un spirit de deschidere. În timpul pandemiei am arătat că a lucra împreună dă roade. Europa este puternică, cu soluții comune! Datoria noastră este să continuăm. Voința Europei nu este cea de a construi ziduri și nu trebuie să mai comitem erorile trecutului.
  4. O Uniune Europeană competitivă nu se poate baza doar pe piața internă. Trebuie să fim deschiși spre restul lumii când vine vorba de fluxurile de investiții dar să ne bucurăm și de mijloace necesare care ne ajută să facem față riscurilor. Pentru mine, autonomia strategică a UE nu înseamnă protecționism, nu înseamnă să luăm distanță față de partenerii noștri apropiați.
  5. Sunt de acord că pentru ca spațiul Schengen să funcționeze bine, trebuie să controlăm mai bine accesul la acest spațiu Schengen. Dar asta nu înseamnă că nu avem datoria morală de a oferi celor care au nevoie de ajutor, posibilitatea de a beneficia de protecție. Zidurile la frontiere nu doar costă mult ci sunt discutabile la nivel politic și ineficiente pentru a lupta împotriva migrației ilegale. Trebuie să îmbunătățim protecția frontierelor, să oferim posibilități de migrație legală.
  6. Drepturile fundamentale ale cetățenilor trebuie să rămână coloana vertebrală a Uniunii Europene.

Unitatea noastră este forța noastră! Uniunea Europeană nu este niciodată atât de puternică ca atunci când este unită. Vă mulțumesc că nu cădeți victime ale populismului.” a mai spus Daniel Buda.

Distribuie articolul