Europarlamentarul Daniel Buda, președintele PNL Cluj, în vizită la fabrica de hârtie și celuloză din Dej

Denisa
Sursă foto: Facebook Daniel Buda

Peste 100 de milioane de euro investiți în fabricile de prelucrare a deșeurilor de hârtie și a celulozei

“Peste 100 de milioane de euro investiți în fabricile de prelucrare a deșeurilor de hârtie și a celulozei. La Dej, domnul Tecar face minuni parafrazând versurile poetului Tudor Arghezi “Din bube, mucegaiuri și noroi, Iscat-am frumuseți și lucruri noi”. 

Uniunea Europeană este extrem de preocupată de identificarea unor soluții care să permită valorificarea deșeurilor de hârtie sau a celulozei, un subprodus din industria lemnului. Lupta împotriva schimbărilor climatice, noile provocări generate de limitarea unor resurse materiale, ne obligă să fim atenți în ceea ce înseamnă gestionarea durabilă a acestora. 

M-am bucurat foarte mult să constat o evoluție semnificativă în implementarea unor soluții tehnologice performante, care vor permite atât astăzi, cât și în viitor gestionarea eficientă a unor cantități insemnate de deseuri din toate colțurile lumii. Deșeurile urmează a fi transformate în cearceafuri de unică folosință utilizate în industria medicală, prosoape de hârtie sau alte produse de igienă personală. Vorbim tot mai mult de eliminarea utilizării plasticului, dar pentru acest lucru este vital să găsim soluții alternative. 

În viitor compania își dorește să continue investițiile în dezvoltarea unor capacități de producere a energiei solare cu ajutorul panourilor fotovoltaice instalate pe acoperișurile halelor. De altfel, la fel procedează  și cu subprodusele rezultate din prelucrarea hârtiei pe care le transformă în aburi ce-i folosește la punerea în mișcare a mașinilor din fabrică.

Totul se transformă, nimic nu se pierde!” a declarat europarlamentarul Daniel Buda, președintele PNL Cluj pe pagina sa de Facebook

Distribuie articolul