Europarlamentarul Daniel Buda: România participă la Săptămâna Verde de la Berlin. Evenimentul se va desfășura între 19-28 ianuarie 2024

Eduard

Daniel Buda, europarlamentar PNL, a anunțat că România participă la Săptămâna Verde de la Berlin.

Liberalul a precizat că, în perioada 19-28 ianuarie 2024, bogăția gusturilor și tradițiilor românești poate fi descoperită  la cea de-a 88-a ediție a expoziției „Săptămâna Verde” din Berlin. Prin acest eveniment, se aduce în prim-plan autenticitatea produselor agroalimentare românești, recunoscute atât la nivel național, cât și european.

„România își propune să promoveze și să ofere spre degustare mostre din produse înregistrate pe scheme de calitate europene sau în curs de înregistrare, respectiv Magiun de prune Topoloveni, Salam de Sibiu, Telemea de Ibănești, Scrumbie de Dunăre afumată, Cârnați de Pleșcoi și multe alte comori gastronomice românești. Expoziția „Săptămâna Verde 2024” nu este doar un eveniment de afaceri, ci și un festival al tradițiilor gastronomice și folclorice, cu un impact mediatic semnificativ în Europa și în lume.

Fermierii noștri sunt adevărați eroi ai pământului, iar eforturile lor sunt fundamentale pentru bunăstarea noastră colectivă. De aceea, trebuie să îi promovăm și să îi sprijinim necondiționat, doar astfel vom putea să avem o agricultură durabilă, rezilientă și prosperă pentru generațiile viitoare”, a declarat Daniel Buda, europarlamentar PNL.

sursă: Daniel Buda, Facebook

Distribuie articolul