Europarlamentarul Daniel Buda: Se cere eliminarea treptată a pesticidelor sintetice din agricultura UE cu 80% până în 2030

Media PNL

Europarlamentarul Daniel Buda a declarat ca alături de colegii săi din PPE, a dezbătut subiecte cheie de pe agenda sesiunii plenare de săptămâna viitoare.

“Salvați albinele și fermierii! Către o agricultură propice albinelor pentru un mediu sănătos, este o inițiativă cetățenească cu peste 1 mil de semnatari, prin care se cere eliminarea treptată, cu 80% a pesticidelor sintetice din agricultura UE până în 2030, iar până în 2035, agricultura din întreaga Uniune să funcționeze fără pesticide sintetice.

Am avut deja dezbateri în cadrul comisiilor PETI- AGRI – ENVI, în Parlamentul European pe acest subiect și continuăm discuțiile pe marginea acestui subiect, pentru a determina în ce măsură ar fi afectat sectorul agricol de astfel de măsuri, aceasta fiind procedura în cadrul grupului nostru în ceea ce privește inițiativele cetățenești.”, a menționat Daniel Buda pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Comisia Europeană a venit cu mai multe solicitări pentru sectorul agricol în cadrul revizuirii în curs a legislației privind bunăstarea animalelor. Acesta a fost un alt punct central al discuției, deoarece e nevoie de dezbateri legat de amenințările la adresa animalelor dar și asupra măsurilor care se iau în urma recomandărilor unor organisme de la nivel european, care trebuie să coincidă cu nevoile din teren.

“Vă voi reda ca de fiecare dată concluziile dezbaterilor din plenul Parlamentului European. Rămâneți aproape!”, a mai adăugat Daniel Buda.

Distribuie articolul