Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu: Am continuat discuțiile referitoare la Cerul Unic European

Eduard Turcu

Marian-Jean Marinescu, europarlamentar PNL, a declarat că a continuat discuțiile referitoare la Cerul Unic European și menționează că partea suedeză vrea să închidă cel puțin un capitol din acest dosar.

Marian-Jean Marinescu: „Am promisiunea că partea suedeză vrea cel puțin să închidă un capitol din acest dosar. Este o intenție foarte bună și sper ca și statele membre să meargă în această direcție, pentru că în continuare nu am reușit să stabilesc întâlniri de lucru cu Franța și Germania. Deși ambele state declară că nu au nimic împotriva Cerului Unic European, în același timp se împotrivesc foarte tare. Situația reală pornește de la taxa de survol care revine prestatorilor de servicii, iar guvernele refuză să intervină din cauza amenințărilor cu grevă”.

„Bineînțeles că eu continui discuțiile, am avut o întâlnire la Frankfurt cu președintele Lufthansa în care i-am spus că nu este suficient ca doar Parlamentul să meargă în direcția creării acestui sistem de rute aeriene directe și că, companiile aeriene ar trebui să ne sprijine, dar nu doar prin declarații publice, ci prin discuții cu guvernele statelor respective. Am discutat și cu reprezentanții Portugaliei care au elaborat poziția de acum 2 ani a Consiliului, în condițiile în care Portugalia se află în fruntea celor 10 state care s-au opus închiderii unui capitol și cred că sunt câteva aspecte pe care se poate dialoga”, a explicat liberalul.

„Important este să stăm la o masă, să discutăm despre problemele reale astfel să putem găsi o soluție. Pentru că orice argument legat de suveranitate este un pretext, singura problemă reală este de fapt banul”, a transmis europarlamentarul.

sursă: Marian-Jean Marinescu, Facebook

Distribuie articolul