Europarlamentarul Siegfried Mureșan: În ultimii 5 ani, sub conducerea Ursulei von der Leyen, UE a rămas unită și a ajutat în caz de nevoie

Eduard Turcu

În ultimii 5 ani, sub conducerea Ursulei von der Leyen, UE a rămas unită și a ajutat în caz de nevoie, conform declarațiilor făcute de Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL.

Mecanismul European de Redresare și Reziliență – un sprijin eficient al UE pentru statele membre

Unul dintre cele mai semnificative eforturi ale Comisiei conduse de von der Leyen a fost crearea Mecanismului European de Redresare și Reziliență, în răspuns la criza economică declanșată de pandemia COVID-19.

Acest mecanism, considerat cel mai mare pachet de ajutor economic post-criză, a alocat fonduri vitale pentru susținerea planurilor naționale de redresare și reziliență ale statelor membre, inclusiv România, care beneficiază de peste 28 de miliarde de euro.

Fondurile sunt destinate să stimuleze investițiile în infrastructură, digitalizare, educație, sănătate și tranziție ecologică, punând bazele unei creșteri economice durabile și echitabile.

„Cea mai clară dovadă este crearea celui mai mare pachet de ajutor economic după începutul pandemiei, Mecanismul European de Redresare și Reziliență, din care România primește peste 28 de miliarde de euro pentru PNRR. Aseară, în ședința Grupului PPE din Parlamentul European, am discutat cu Ursula von der Leyen despre bilanțul acestor 5 ani și despre ce vom facem împreună în următorii 5 ani”, a transmis Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL.

sursă: Siegfried Mureșan, Facebook

Distribuie articolul