Europarlamentarul Siegfried Mureșan: Negociatorii Parlamentului European și ai Consiliului Uniunii Europene au ajuns aseară la un acord final asupra revizuirii Bugetului Multianual al UE pentru 2021 – 2027

Eduard Turcu

Negociatorii Parlamentului European și ai Consiliului Uniunii Europene au ajuns aseară la un acord final asupra revizuirii Bugetului Multianual al UE pentru 2021 – 2027, conform anunțului făcut de Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL.

„Acest acord transpune în lege acordul politic al Consiliului European de săptămâna trecută. Prin intermediul acestei revizuiri, vom avea la dispoziție mai multe fonduri pentru protecția securității externe, pentru securitate și apărare, pentru vecinătatea imediată a Uniunii Europene, precum și pentru crearea Facilității pentru Ucraina în valoare de 50 de miliarde de euro.

Vom da votul final în plenul Parlamentului European înainte de sfârșitul lunii februarie. Ca negociator- șef al Parlamentului European pentru Bugetul anual al UE din 2024, voi include sumele alocate pe acest an în Bugetul UE, astfel încât banii să devină disponibili imediat”, a transmis Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL.

sursă: Siegfried Mureșan, Facebook

Distribuie articolul