Siegfried Mureșan

Europarlamentarul Siegfried Mureșan: Pentru a asigura standarde de trai înalte în Europa trebuie să ne asigurăm că economia noastră este competitivă

Siegfried Mureșan, europarlamentar liberal, a realizat o intervenție în cadrul dezbaterii din plenul Parlamentului European care a avut ca temă programul de activități al Președinției suedeze a Consiliului UE. Liberalul a abordat două subiecte:

În primul rând, competitivatea

Siegfried Mureșan: „Pentru a asigura standarde de trai înalte în Europa trebuie să ne asigurăm că economia noastră este competitivă, puternică și că producem bunuri care sunt cerute pe piețele globale.

Pentru a sprijini competitivitatea economiei noastre, am propus, în cadrul Conferinței privind viitorul Europei, introducerea unui mecanism de verificare a competitivității la nivel european. Acesta presupune ca ori de câte ori Comisia Europeană va propune legislație în viitor, ar trebui să se asigure că aceasta îmbunătățește și întărește competitivitatea economiei noastre.”

În al doilea rând, extinderea spațiului Schenghen

Eurodeputatul liberal a adăugat: „I-am cerut prim-ministrului Suediei, Ulf Kristersson, să păstreze aderarea României la spațiul Schengen pe agenda Consiliului Uniunii Europene.

După cum aderarea Finlandei și a Suediei la NATO va face să fim cu toții mai în siguranță, aderarea Bulgariei și României la spațiul Schengen va face, de asemenea, să fim cu toții mai în siguranță.”

Sursa: Siegfried Mureșan, Facebook

Leave a Comment