Europarlamentarul Siegfried Mureșan: Planul „REPowerEU” al României nu poate fi respins de Comisia Europeană înainte de a fi depus de țara noastră

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a declarat că informația referitoare la faptul că Planul “REPowerEU” al României – prin care vom investi 1,4 miliarde de euro, fonduri europene nerambursabile, în sectorul energetic – ar fi fost respins de Comisia Europeană nu este corectă.

România nu a depus încă acest plan la Comisie, astfel că nu avea cum să fie respins. De altfel, am fost informați oficial încă din luna aprilie, într-o ședință publică a Parlamentului European, că doar Franța și Estonia vor depune planurile până la sfârșitul lunii respective.

Informația ne-a fost transmisă atunci de vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, și de comisarul european pentru Economie, Paolo Gentiloni. Planul „RepowerEU” este un instrument nou pe care l-am aprobat în luna februarie a acestui an, după ce l-am negociat la nivel european timp de nouă luni.

În calitate de co-raportor al Parlamentului European pentru acest plan, îmi doresc ca toate statele să se miște cât mai repede și să depună planurile pentru a începe cât mai repede investițiile în energie.
Dar realitatea este că doar 2 state membre din 27 au depus planurile în primele 2 luni de la aprobarea legislației europene.” a declarat europarlamentarul.

Sursa: Facebook Siegfried Mureșan

Leave a Comment