Europarlamentarul Siegfried Mureșan: Românii din Spania vor beneficia de pe urma Mecanismului European de Redresare și Reziliență

Vicepreședintele Grupului PPE din Parlamentul European, eurodeputatul Siegfried Mureșan, a participat la o întâlnire alături de Isabel Díaz Ayuso, președinta regiunii Madrid, orașul unde trăiesc peste 150.000 de români, transmite liberalul.

„Mecanismul European de Redresare și Reziliență este important pentru românii din țară fiindcă ne va ajuta să construim spitale, să întărim sistemul de sănătate, să creștem independența energetică și să reducem poluarea.

Dar este foarte important și pentru românii din străinătate, care trăiesc și muncesc în marile orașe din Europa.

Fondurile din Mecanismul European de Redresare și Reziliență vor ajunge și în acele orașe pentru investiții și reforme”, transmite Siegfried Mureșan.

„Spania și-a asumat că va crea 250.000 de noi locuri de muncă prin PNRR. Vreau ca de o parte din aceste locuri de muncă să beneficieze și românii stabiliți în Madrid și în alte regiuni din Spania care au contribuit la economia țării în ultimele decenii.

Din acest motiv, nu sunt de acord cu atitudinea Guvernului Spaniei care nu a implicat suficient de mult autoritățile locale și regionale, precum regiunea Madrid, în conceperea planului naționale de redresare și reziliență.

Președinta regiunii Madrid Isabel Diaz Ayuso are multe idei care să ajute românii.

Ca raportor pe Mecanismul European de Redresare și Reziliență, vreau ca banii să fie alocați corect, acolo unde este nevoie de ei, in folosul oamenilor, cu implicarea autorităților locale”, adaugă europarlamentarul liberal.

Sursa: Siegfried Mureșan, Facebook

Leave a Comment