Europarlamentarul Siegfried Mureșan s-a întâlnit studenții Colegiului Europei din Bruges pentru a discuta despre începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Republica Moldova și Ucraina

Eduard Turcu

Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL, s-a întâlnit studenții Colegiului Europei din Bruges pentru a discuta despre începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Republica Moldova și Ucraina.

„Republica Moldova este din ce în ce mai populară în rândul tinerilor europeni. M-am întâlnit aseară cu studenții Colegiului Europei din Bruges cu care am vorbit despre începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Republica Moldova și Ucraina. M-am bucurat să văd că studenții sunt foarte interesați de extinderea Uniunii Europene și vor să afle cât mai multe lucruri despre situația din cele două țări”, a precizat Siegfried Mureșan.

Liberalul a subliniat că Republica Moldova și Ucraina au făcut progrese importante și sunt pregătite de negocierile de aderare. În acest demers, se bucură de tot sprijinul Parlamentului European.

„Am mai spus că începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina este benefică pentru țările respective, dar este bună și pentru noi, în interiorul Uniunii Europene. Siguranța noastră, în UE, depinde de cât de sigure, stabile și reformate sunt țările din vecinătatea noastră. Negocierile de aderare sunt, astfel, cel mai bun instrument pe care îl avem la dispoziție pentru a moderniza și pentru a reforma țările vecine nouă”, a declarat Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL.

sursă: Siegfried Mureșan, Facebook

Distribuie articolul