Europarlamentarul Siegfried Mureșan: Suedia trebuie să păstreze aderarea României la spațiul Schenghen pe agenda Consiliului Uniunii Europene

Siegfried Mureșan, europarlamentar liberal, a adresat un mesaj prim-ministrului Suediei, Ulf Kristersson, acesta făcând referire la păstrarea aderării României la spațiul Schenghen pe agenda Consiliului Uniunii Europene.

Vicepreședintele Grupului Partidului Popular European a transmis următorul mesaj: „Din păcate, sub președinția anterioară a Uniunii Europene, nu am putut conveni în unanimitate cu privire la aderarea Bulgariei și a României la spațiul Schengen, deși aceste țări îndeplinesc toate condițiile necesare, așa cum a spus în repetate rânduri Comisia Europeană.

Acesta este motivul pentru care, domnule prim-ministru, haideți să menținem acest subiect sus pe ordinea de zi pentru a ne asigura că putem îndeplini acest angajament.

După cum aderarea Finlandei și a Suediei la NATO va face să fim cu toții mai în siguranță, aderarea Bulgariei și României la spațiul Schengen va face, de asemenea, să fim cu toții mai în siguranță.”

Sursa: Siegfried Mureșan, Facebook

Leave a Comment