Expoziție organizată la Senatul României cu prilejul Zilei Internaționale a Romilor. Secretarul de Stat Diana Baciuna: A reușit să ilustreze importanța diversității culturale

Diana Baciuna, Secretar de Stat ân cadrul Ministerului Culturii, a participat la expoziția organizată la Senatul României cu prilejul Zilei Internaționale a Romilor.

Diana Baciuna: „Ziua Internațională a Romilor, care va avea loc pe 8 aprilie, a fost celebrată astăzi, la Senatul României, la inițiativa doamnei Alina Gorghiu, Președintele interimar al Senatului. A fost vernisată o minunată expoziție, care a reunit meșteșuguri tradiționale și o frumoasă colecție vestimentară, toate inspirate din cultura și tradițiile romilor. Articolele vestimentare expuse au purtat semnătura Zitei Moldovan, creator care s-a afirmat în domeniul design-ului vestimentar cu influențe romany încă din 2016”.

„De asemenea, în cadrul expoziției, domnul Cornel Crăciun, Președintele Asociaţiei Meşteşugarilor şi Comercianţilor Romi, a prezentat o serie de creații și lucrări deosebite realizate cu migală, pricepere și multă creativitate. În intervenția mea, am felicitat organizarea acestui eveniment deosebit, foarte bine realizat, care a reușit să ilustreze importanța diversității culturale și să evidențieze necesitatea conservării și protejării tradițiilor acestei frumoase minorități”, a transmis liberala.

sursă: Diana Baciuna, Facebook

Leave a Comment