Filarmonica Iași va fi reabilitată. Administrația liberală de la Consiliul Județean și Primărie depune un proiect comun de 16 milioane euro

Consiliul Județean Iași și Primăria Municipiului Iași vor depune un proiect comun pentru reabilitarea Filarmonicii de Stat „Moldova” Iași.

Proiectul propus de Municipiul Iași în parteneriat cu Județul Iași va fi implementat într-o manieră integrată în zona centrală a municipiului. Prin proiectul Axa Culturală Est-Vest se intenționează reabilitarea și modernizarea Filarmonicii Moldova Iași, reabilitarea și modernizarea spațiilor publice, reabilitarea parcului Teatrului Național Iași, extinderea zonei pietonale etc.

“Clădirea Filarmonicii Moldova Iași este unul dintre obiectivele patrimoniale ale județului pe care ne dorim foarte mult să îl reabilităm pentru a crea un spațiu sigur și modern pentru desfășurarea actului cultural. Valoarea investiției este de aproximativ 16 milioane de euro.”, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași

Consiliul Județean a depus și o aplicație pentru obținerea finanțării prin Programul Național de Reziliență și Relansare.

Clădirea filarmonicii se află într-un stadiu avansat de degradare, iar în ultimii 10 ani, din 30 ianuarie 2013, nu a mai fost susținut niciun spectacol în sala de concerte.

sursă: Departamentul de Comunicare al CJ Iași

Leave a Comment