Finanțare europeană pentru modernizarea a 12 km de drumuri agricole din Darabani

Eduard Turcu

Orașul Darabani din Județul Botoșani va beneficia de finanțare europeană pentru modernizarea drumurilor agricole și pentru construirea unor noi podețe pentru scurgerea apelor.

Alin Gîrbaci, primarul Orașului Darabani: „În urma obținerii finanțării din acest an dar și a procedurilor de licitație, Primăria Darabani a semnat contractul de proiectare și execuție lucrări pentru investiția <<Modernizare drumuri de exploatare agricolă pe teritoriul U.A.T. Darabani, jud. Botoșani>>.”

12 km de drumuri agricole vor fi modernizate prin împietruire

Liberalul a mai declarat că „un total de aproximativ 12 km de drumuri agricole vor fi modernizate prin împietruire, executându-se totodată și 20 de podețe pentru scurgerea apelor.

Astfel, un număr de 11 operatori economici agricoli și 7 operatori economici non-agricoli vor fi deserviți, iar aproximativ 1200 ha de teren arabil vor fi accesibilizate prin acest proiect de investiție”.

„Sursa de finanțare de 1 mil. Euro, este asigurată de “Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale” prin Măsura 4.3A, lansată expres pentru realizarea acestor tipuri de drumuri, ce reprezintă totodată și rute ocolitoare pentru utilajele agricole, fluidizând astfel traficul din zona centrală a orașului”, a precizat Alin Gîrbaci.

sursă: Alin Gîrbaci, Facebook

Distribuie articolul