Finanțare prin PNI „Anghel Saligny” pentru localitățile din Vrancea privind realizarea rețelelor de apă și canalizare

Cătălin Toma, Președintele CJ Vrancea, a anunțat că primăriile din județul Vrancea au oportunitatea de a se înscrie în cea de-a doua rundă de depunere a cererilor de finanțare pentru proiectele de construcție și modernizare a rețelelor de apă și canalizare, finanțate prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny”.

Cătălin Toma: „Primăriile din județul Vrancea au oportunitatea de a se înscrie în cea de-a doua rundă de depunere a cererilor de finanțare pentru proiectele de construcție și modernizare a rețelelor de apă și canalizare, finanțate prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny”. Ministerul Dezvoltării a anunțat că luni, 10 aprilie, la ora 10:00, va deschide sesiunea pentru depunerea proiectelor, care va fi deschisă exclusiv pentru județele Vrancea, Bistrița-Năsăud, Brăila, Constanța, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița și Mehedinți, pentru care, în urma repartizării tuturor sumelor pentru finanțarea obiectivelor de investiții care se încadrează în Program, au mai rămas fonduri disponibile în valoare totală de 1.236.793.353 lei”.

„Pentru județul Vrancea, din suma totală alocată de 552.967.294 lei, suma rămasă disponibilă este de 96.680.592 lei. Autoritățile locale din cele 10 județe vor avea la dispoziție, timp de 30 de zile, începând de luni, 10 aprilie, ora 10:00, platforma digitală https://investitii.mdlpa.ro/ , special creată pentru depunerea cererilor de finanțare pentru proiectele care vizează lucrări la rețelele de apă și canalizare. Prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, dispune de un buget de 65,5 miliarde de lei, prin care asigură serviciile de bază în localități (rețele de apă și canalizare, gaze naturale) și reabilitează drumurile și podurile”, a spus liberalul.

sursă: Cătălin Toma, Facebook

Leave a Comment