Florin Alexe, deputat PNL: Risipa alimentară este o problemă majoră care are consecinţe asupra tuturor

Eduard Turcu

Florin-Alexandru Alexe, deputat PNL, a găzduit Forumul anual FEBA privind ajutorul alimentar și incluziunea socială, organizat în incinta Parlamentului României.

În acest context, liberalul a transmis că „risipa alimentară este o problemă majoră care are consecinţe asupra tuturor, având efecte atât asupra economiei, cât şi asupra mediului. Țara noastră aruncă anual 5 milioane de tone de alimente, ocupând astfel locul 9 în clasamentul risipei, la nivelul UE”.

Florin-Alexandru Alex a mai precizat că „în primul mandat de parlamentar, am inițiat Legea privind diminuarea risipei alimentară, adoptată în legislatură 2012-2016. În premieră, lansam în România un front împotriva irosirii mâncării. Am avut alături de mine societatea civilă din România, reprezentanții companiilor care își doreau un cadru legal pentru donarea alimentelor și militanți împotriva risipei alimentare din întreaga lume”.

„În actualul mandat de parlamentar, alături de Diana Buzoianu, Bogdan Ivan Gruia și Miklós Zoltán, am depus un proiect de lege care reglementează măsurile necesare pentru reformarea cadrului legislativ privind prevenirea și reducerea risipei alimentare, capabil să răspundă provocărilor prezentului. Le sunt recunoscător tuturor colegilor care s-au alăturat demersurilor noastre. Sunt bucuros că printre inițiatori se numără reprezentanți ai tuturor partidelor democratice din Parlamentul României”, a subliniat acesta.

În cadrul evenimentului au fost dezbătute soluții care au fost găsite în Franța, Estonia, Belgia sau Cehia pentru combaterea risipei alimentare și s-a discutat despre metodele care pot fi aplicate în România.

Deputatul PNL a spus că „a fost o bucurie pentru noi să organizăm Forumul anual al FEBA. Este o dovadă a faptului că eforturile făcute de România și Republica Moldova contează la nivel internațional. Rămânem implicați în lupta pentru diminuarea risipei alimentare! Contribuim la misiunea globală de a stopa irosirea mâncării”.

Distribuie articolul