Florin Oancea, primarul Municipiului Deva, a înmânat diploma de câștigător al concursului de soluții pentru realizarea statuii Reginei Maria a României

Constantinescu Denisa
Sursa foto: Facebook Florin Oancea

A fost desemnat câștigătorul concursului de soluții pentru realizarea statuii reprezentând pe Regina Maria a României.

“La sediul Primăriei municipiului Deva, am avut deosebita plăcere să înmânez astăzi diploma de câștigător al concursului de soluții pentru realizarea statuii Reginei Maria a României, domnului Ștefan Bințințan, sculptor din municipiul Alba Iulia.

Monumentul urmează a fi amplasat în Centrul Istoric al Devei, în zona Palatului Administrativ.

Statuia va fi realizată din bronz și va avea înălțimea de 5 metri, cu tot cu soclu, iar postamentul va fi placat cu piatră naturală de tip Vratza. Pe fiecare fațetă a soclului, artistul plastic va realiza câte un basorelief ornamental din bronz, cu scene reprezentative din viața Reginei.

Termenul de finalizare a lucrării este 1 mai 2023.

Tot astăzi am premiat și locul II la concursul de soluții, obținut de albaiulianul Bogdan M. Ioan, premiul constând în diploma de merit și suma de 10.000 lei.

După finalizarea lucrărilor la Centrul Istoric și inaugurarea statuii Reginei Maria a României, voi iniția un proiect de hotărâre prin care voi propune Consiliului Local ca piațeta din zona Palatului Administrativ să poarte numele Regina Maria a României” a declarat liberalul Florin Oancea, pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul