Fonduri europene pentru o Românie mai curată. Contract de finanțare de peste 38 milioane de euro semnat de ministrul Marcel Boloș și președintele CJ Iflov Hubert Thuma

Eduard

Ministrul Marcel Boloș și președintele Consiliului județean Ilfov, Hubert Thuma, au semnat la sediul CJ Ilfov contractul de finanțare aferent proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Ilfov”, care va fi implementat pe raza celor 34 de unități administrativ-teritoriale membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Ilfov.

Valoarea totală a proiectului finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 este de peste 38 milioane euro (190,27 milioane lei) și va include 5 orașe și 29 de comune din județ.

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene: „Sprijinul pe care îl acordăm autorităților locale pentru proiecte în beneficiul comunităților este unul dintre pilonii esențiali ai activității noastre, iar faptul că Ilfovul este pe primele locuri din țară în ceea ce privește absorbția banilor europeni spune foarte multe atât despre potențialul de dezvoltare al zonei, cât și despre angajamentul autorităților locale de a aduce investiții în acest județ”.

Astăzi semnăm un nou contract, de această dată pentru gestionarea deșeurilor, proiect care va include 34 de unități administrativ – teritoriale și care își propune să îmbunătățească sistemul de gestionare a deșeurilor în conformitate cu angajamentele asumate în ceea ce privește protecția mediului. După cum știți, gestionarea eficientă a deșeurilor pentru accelerarea tranziției spre economia circulară, alături de sectorul de apă și apă uzată, constituie prioritatea nr. 1 a Programului Dezvoltare Durabilă, care va prelua proiectele în pregătire ale POIM. Vom lansa, în foarte scurt timp, primele apeluri de proiecte în sectorul de gestionare a deșeurilor și invit autoritățile locale din toată țara să folosească această oportunitate”, a declarat ministrul.

De asemenea, Hubert Thuma, Preșdintele CJ Ilfov, a declarat că „un mediu mai curat înseamnă un mediu mai sănătos. Iar un pas important pentru un mediu mai curat îl reprezintă colectarea separată a deșeurilor. Ce am semnat astăzi este de fapt prima componentă din proiectul numit „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Ilfov” (#SMID). În cea de-a doua parte a proiectului, vom construi instalații de tratare mecano-biologică a deșeurilor”.

sursă: mfe.gov.ro și Hubert Thuma, Facebook

Distribuie articolul