Fonduri europene pentru reducerea riscului de inundație a municipiului Tecuci

Eduard Turcu

Lucian Costin, Primarul Tecuciului a anunțat noi investiții pe care Apele Române levor face pe Râul Tecucel, astfel încât să fie redus riscul la inundații.

Liberalul a precizat că „ne aducem cu toții aminte prin ce nenorocire am trecut cu toții în 2007, când Tecuciul a fost inundat de râul Tecucel. Culmea la Tecuci, nici nu plouase, însă toată apa care a cuprins orașul a venit de sus, de la Buciumeni – Nicorești, a intrat pe la podul doamnei (zona Lukoil) și s-a extins în tot orașul. Peste 600 de case au fost grav afectate atunci, iar pagubele au fost de milioane de euro la acea vreme”.

„Dar vestea bună este că aproape 190 de milioane de lei este suma care va fi investită de Apele Române pentru lucrări hidrotehnice pe râul Tecucel, lucrări care vor reduce riscul de inundații. #Finanțarea este europeană, #nerambursabilă și a fost acordată prin POIM”, a mai spus Primarul Tecuciului.

Lucian Costin: „Practic la intrarea în Tecuci pe partea stângă (vis-a-vis de Centrul comercial Bentu) se va construi un baraj de retenție a apei, ca atunci când ajung cantități mari de apa pe cursul râului Tecucel, acestea să fie captate, iar Tecuciul să fie în siguranță”.

„Licitația va începe în decembrie, iar lucrările în primavara 2023. Mă bucur când văd că demersurile pe care le-am facut alături de George Stângă se concretizează în proiecte, atât de inportante pentru tecuceni”, a transmis Lucian Costin.

Puteți citi întregul articol aici.

sursă: Lucian Costin, Facebook

Distribuie articolul