Forumul Internațional al Transporturilor din cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltarea Economică. Secretarul de Stat Irinel Ionel Scrioșteanu: ITF oferă oportunități pentru a discuta probleme de interes legate de transport

Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Transporturilor, a transmis că a participat la Forumul Internațional al Transporturilor din cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltarea Economică.

Irinel Ionel Scrioșteanu: „În perioada 29-31 martie am fost prezent în Polonia la Dialogul la nivel înalt pe tema “Conectarea Ucrainei cu Europa și cu lumea: reconstruirea și dezvoltarea unei infrastructuri de transport durabile și a lanțurilor de aprovizionare eficiente”, organizat de Ministerul Infrastructurii din Polonia sub egida Forumului Internațional al Transporturilor din cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltarea Economică (ITF-OCDE). Din delegația română, a făcut parte și domnul Mihnea Claudiu Drumea – Consilier de Stat, Cancelaria Prim-Ministrului”.

„La acest eveniment important în sectorul transporturilor, au participat miniștri/secretari de stat ai transporturilor din 23 state din Europa, America de Nord și Asia, precum: Canada, Japonia, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit, Suedia, Franța, Germania, Austria, Norvegia, România, Ungaria, Olanda, Malta, Republica Cehă, Slovacia, Lituania, Croația, Elveția, Letonia, Estonia, Polonia, Slovenia, precum și reprezentanți ai Comisiei Europene, Băncii Europene de Investiții BEI și Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare BERD”, a spus liberalul.

„Prin dialogurile sale la nivel înalt, ITF oferă oportunități pentru a discuta probleme de interes legate de transport pe teme specifice sau în anumite regiuni ale lumii. În acest context, am prezentat în cadrul meselor rotunde o strategie de conectare a Ucrainei și Republicii Moldova la sistemele europene de transport, având în vedere că România asigură frontiera de est a Uniunii Europene pe o distanță de 1331 km”, a transmis Secretarul de Stat.

Mai multe detalii aici.

sursă: Irinel Ionel Scrioșteanu, Facebook

Leave a Comment