Gara din Băile Herculane intră în renovare

Paul

Primăria Băile Herculane a inclus gara din oraș pe lista clădirilor supraimpozitate cu până la 500% în anul 2018. Acest lucru a fost făcut pentru a atrage atenția Regionalei CFR Timișoara asupra degradării edificiului de patrimoniu, după cum declară primarul Cristian Miclău.

gara Băile Herculane
Sursa foto: Primăria Băile Herculane

Astfel, administrația locală din oraș a depus toate eforturile pentru renovarea și conservarea acestui simbol architectural din stațiune.

Anul trecut a fost realizat un studiu de fezabilitate de  către Regionala CFR Timișoara. În urma rezultatelor vor avea loc interventii și în zona din apropierea Gării. De acest perimetru se vor ocupat atât cei din Direcția Regională Drumuri și Poduri Timișoara, cât și Consiliul Județean Caraș-Severin.

gara Băile Herculane
Sursa foto: Primăria Băile Herculane

„Restaurarea gării a obținut avizul Ministerului Culturii și urmează a fi depusă documentația la Agenția de Protecție a Mediului pentru ultimul aviz necesar autorizării. Apreciem inițiativa Regionalei CFR și a susținerii proiectului de restaurare de către directorul Adrian Istrati, un bănățean cu suflet. Totodată vom iniția un parteneriat între Consiliul Județean, Administrația Bazinală de Apă Banat Timișoara, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, CFR și Primăria Băile Herculane pentru reabilitare urbană în zona gării din Herculane și pentru amenajarea parcărilor și a unui pasaj subteran, lucrare menită să pună în valoare nestemata Gară Băile Herculane’’, declară primarul orașului.

gara Băile Herculane
Sursa foto: Primăria Băile Herculane

„Promovăm obiectivele turistice din stațiune indiferent de statutul juridic al proprietății sau starea lor actuală, ele sunt și vor rămâne obiective turistice de interes’’, subliniază Cristian Miclău, primarul orașului stațiune Băile Herculane!

Sursa: Primăria Băile Herculane

Distribuie articolul