George Chiriță, directorul general AFIR: Suntem gata să facem performanță și în implementarea PNS

Badila Antonia

Directorul general al AFIR a felicitat, printr-un comunicat, atât Ministerul Agriculturii, cât și Autoritatea de Management, pentru aprobarea PNS, AFIR colaborând permanent prin asigurarea suportului tehnic. De asemenea, la nivelul AFIR a fost demarat deja analiza și se află în curs de actualizare procedurile interne de lucru în conformitate cu noile cerințe din PNS și evident, Regulamentele Europene.


”Felicitări Ministerului Agriculturii, Felicitări Autorității de Management pentru aprobarea PNS! Este foarte bine atunci când munca este încununată de succes – și s-a muncit!
AFIR a colaborat permanent și îndeaproape cu Ministerul Agriculturii, în speță cu AMPNDR susținând prin asigurarea suportului tehnic, efort făcut pentru a se înainta în termen Programul spre aprobare Comisiei. Și aici vorbim de exemplu – dar nu numai de – propuneri tehnice înaintate de AFIR pentru intervențiile finanțate din FEADR, în baza experienței și expertizei pe care Agenția o are în implementarea a 3 programe de investiții – luând în calcul și SAPARD-ul.
Munca nu s-a terminat, nici pentru MADR, nici pentru AFIR. Lucrăm acum la crearea, modificarea și adoptarea cadrului legislativ necesar implementării PNS.”, declară George Chiriță.

Sursa: Facebook, George Chiriță

,,Când am spus expertiza și experiența AFIR, vorbesc despre faptul că, numai pentru PNDR 2014-2023, AFIR a gestionat peste 109 mii cereri de finanțare– adică solicitări de finanțare conforme depuse de tot atâția fermieri, procesatori sau autorități locale, care au fost verificate cerere cu cerere.
Dintre acestea, peste 72 de mii de cereri au fost selectate pentru finanțare și au fost ulterior contractate – ceea ce înseamnă tot atâtea afaceri dezvoltate în mediul rural sau servicii publice și infrastructură rurală dezvoltată cu bani europeni. La acestea se adaugă și contractele pentru proiectele depuse în perioada de tranziție 2021-2022.
În total sunt 9,3 miliarde euro plătiți beneficiarilor de investiții din mediul rural – o absorbție a fondurilor de peste 73%.
În acest context, suntem gata pentru a face performanță și în implementarea PNS, susținând astfel efortul pe care MADR l-a făcut (și) în ceea ce privește aprobarea PNS.
Felicitări încă o dată Ministerului Agriculturii și Autorității de Management, iar viitorilor beneficiari ai Programului – partenerii noștri în implementarea PNS, le transmitem ca îi așteptam și le stăm la dispoziție și în viitoarea perioada de programare”, a mai subliniat directorul general AFIR.

Distribuie articolul