George Lazăr, Președintele PNL Neamț: „punctul de pensii a crescut cu procente semnificativ mai mari în guvernările liberale”

Eduard Turcu

În contextul unei noi majorări a punctului de pensie, cu un procent de 12,5%, George Lazăr, Președintele PNL Neamț și Secretar de Stat, a ținut să facă câteva precizări privind creșterea punctului de pensie în perioadele în care PNL s-a aflat la guvernare.

„Adevărul despre majorarea pensiilor în România ultimelor 2 decenii. Cine a crescut, de fapt, punctul de pensii şi cine a făcut doar valuri, încercând să manipuleze electoral o categorie vulnerabilă, prin susțineri fără fond? În timp ce PSD încearcă să-şi creeze o falsă imagine a bunului samaritean şi trâmbițează creşterea pensiilor an de an şi campanie de campanie, datele arată o altă realitate”, a spus liberalul.

sursă: George Lazăr, Facebook

George Lazăr a mai transmis că „în 2004, PSD a predat guvernarea, lăsând punctul de pensii la valoarea de 265,2 lei. După 8 ani de guvernare de dreapta, în 2012, PNL majorează punctul de pensii cu un procent de 271%, practic, îl triplează, aducându-l la valoarea de 718, 4 lei, în raport cu rata inflaţiei”.

De asemenea, „în 2019, după 6 ani de guvernare PSD şi un an independent, punctul de pensii creşte cu un procent de 176%, cu o valoare a punctului de pensii de 1265 de lei. Concluziile nu sunt greu de tras”.

Din 2019 și până în prezent, PNL a majorat cu 41% punctul de pensie

Președintele PNL Neamț a spus că „Partidul Național Liberal preia guvernarea la final de 2019 şi, până la momentul actual, în 3 ani, creşte, în ciuda perioadei dificile din punct de vedere economic, punctul de pensii cu un procent de 41%, până la valoarea de 1784 lei”.

„De ce încearcă PSD să-şi atribuie merite care nu li se cuvin şi care sunt contrazise de toţi indicatorii economici? Cifrele o spun, mai bine decât oricine: punctul de pensii a crescut cu procente semnificativ mai mari în guvernările liberale”, a precizat George Lazăr.

Totodată, „ca drept dovadă stau şi negocierile recente pentru majorarea punctului de pensii pe anul 2023. Propunerea liberalilor a fost cea de 15%, raportat la rata inflației, refuzată însă în coaliţia de guvernare. Cu toate acestea, am venit cu un set de măsuri de sprijin complementare pentru pensionari şi cu o creştere a punctului de pensii cu 12,5, agreată în coaliție”.

„Partidul Național Liberal tratează în mod responsabil problemele tuturor românilor. Am promis majorări ale punctului de pensii şi am făcut-o, raportat la rata inflației şi la situația economică a României. Cunoaştem greutățile cu care se confruntă pensionarii şi acționăm în consecință”, a afirmat George Lazăr.

Acesta a mai spus: „Să vii şi să le spui pensionarilor din țară, care au muncit o viaţă întreagă şi s-au sacrificat pentru câțiva ani de linişte la bătrânețe, că doar tu, PSD, te lupți pentru drepturile lor, în timp ce realitatea este alta, nu este altceva decât o încercare a de a manipula această categorie de cetățeni. Românii au dreptul să cunoască adevărul. Suntem alături de oameni, venim cu măsuri de sprijin activ pentru aceştia şi ne asumăm răspunderea luată. Asta înseamnă guvernarea liberală”.

sursă: George Lazăr, Facebook

Distribuie articolul