George Șișcu, deputat PNL: Comunitățile din România au nevoie să se asocieze pentru proiectele mari, de interes local

Paul

George Șișcu, deputatul liberal, a votat, în Parlamentul României, modificările aduse Codului Administrativ. Aceste dau posibilitatea localităților să atragă fonduri din PNRR prin constituirea consorțiilor administrative.

Liberalul comunică următoarele: „Comunitățile din România au nevoie să se asocieze pentru proiectele mari, de interes local. Am votat, de curând, în Parlamentul României, modificări la Codul Administrativ, astfel încât localitățile să poată atrage fonduri din PNRR în urma constituirii unor consorții administrative.

Localitățile care se asociază în implementarea unor proiecte vor avea alocări bugetare speciale în acest sens.”

De asemenea, George Șișcu a subliniat faptul că: „Este un prim pas, important, spre reforma teritorială a României. Localitățile învecinate pot acum să se asocieze în mod legal, să atragă fonduri de investiții și să genereze proiecte care să aducă o viață mai bună pentru cetățenii lor.

Voi susține orice demers legislativ care va da mai multă putere în asociere și la nivel de decizie la nivel local. Adică exact acolo unde sunt cunoscute cel mai bine nevoile oamenilor dintr-o anumită zonă. Dezvoltarea reală a României profunde nu se poate face cu planșe în birourile din București!”

Sursa: George Șișcu, Facebook

Distribuie articolul