Gheorghe Falcă: În următoarele luni încep lucrările la cel mai mare parc fotovoltaic din Europa

Media PNL

Europarlamentarul Gheorghe Falcă, preşedintele PNL Arad, susține că proiectul ce presupune realizarea unui parc de panouri fotovoltaice În zona Pilu-Grăniceri, avansează În ritm susținut, lucrările urmând să Înceapă efectiv În următoarele luni. Investiția este În concordanță cu planurile Uniunii Europene de a creşte producția de energie verde, pentru a reduce dependența de energia furnizată de Rusia.

„Cel mai mare proiect pentru panouri fotovolaice din Europa, care se realizează În arealul comunelor Pilu şi Grăniceri, a ajuns În faza obținerii autorizației de construire, ceea ce Înseamnă că În următoarele trei-patru luni, vom putea să vorbim şi de Începerea lucrărilor, care vor dura aproximativ trei ani de zile. Vor genera În final peste 1.000 de MW şi o zonă de stocare. După Începerea acestor lucrări, vom beneficia şi de investiții noi În județul Arad, investiții care vor folosi energia verde. Valoarea totală a acestui proiect este de 800 de milioane de euro, este una dintre cele mai mari investiții private din țară, dar este şi un Început foarte bun pentru ceea ce Înseamnă energia verde”, a declarat Gheorghe Falcă, preşedintele PNL Arad.

Acesta a ținut să precizeze că Uniunea Europeană caută soluții pentru a deveni independentă din punct de vedere energetic de Federația Rusă.

„Prin această energie verde devenim independenți de Federația Rusă. Este un proiect pe care Europa şi-l asumă pentru următorii ani. Se speră că În 2027, 95% din energia necesară să fie produsă În Europa. Este o ambiție foarte mare a europenilor, de aceea a şi apărut Mecanismul de Redresare şi Reziliență. Vorbim de 725 miliarde de euro care merg În țările membre ale Uniunii Europene. România are la dispoziție pentru energia verde 1,6 miliarde de euro”, a mai spus Gheorghe Falcă.

Sursa: Facebook Gheorghe Falcă

Distribuie articolul