Gheorghe Roma, primarul comunei Slatina Timiș: Prin PNRR dorim să atragem fonduri pentru extinderea și dotarea Centrului Medical din comună

Paul

Gheorghe Roma, primarul comunei Slatina Timiș, ocupă această funcție încă din 2008. Localitatea este formată din satele Ilova, Sadova Nouă, Sadova Veche și reședința Slatina Timiș. Comuna se bucură de un patrimoniu variat care oferă o anume personalitate, dar și un model de administrație.

Edilul comunei declară faptul că: „Pe raza comunei Slatina Timiș functionează o Bibliotecă comunală precum și Cămine Culturale in fiecare localitate.

De asemeanea, în localitatea Slatina Timiș există o sală de festivitați, iar in localitatea Sadova Veche functionează un serviciu Civil de Pompieri care este un veritabil muzeu ce datează din sec XIX, dar și 10 monumente istorice, incluse în patrimoniul national.”

Gheorghe Roma a reușit, de-a lungul anilor, să ridice standardul localității. De altfel, comuna se bucură și de colaborări internaționale cu alte localități europene.

Primarul comunei Slatina Timiș adaugă următoarele: „Avem colaborări internaționale:

Localitatea Slatina Timiș este înfrățită de aproape 30 de ani cu orașul Geel din Belgia, astfel că între cele două comunități s-a legat o prietenie și colaborare care pot să fie un exemplu pentru multe localități. În acești ani de colaborare cu belgienii, în Slatina Timiș s-au dezvoltat mai multe organizații voluntare de tineret, de femei și de bărbați creștini, un exemplu singular în Caraș-Severin, precum și Asociația de Ajutor Mutual sau Centrul Medical și de Asistență la domiciliu al bolnavilor. Toate funcționează real, pe bază de solidaritate și prietenie”

Administrația liberală din Slatina Timiș, condusă de către Gheorghe Roma, a finalizat noua rețea de apă, care măsoară 15 km. Aceasta a fost finanțată din bugetul local, dar și cu ajutorul sponsorizărilor. De acest proiect au beneficiat aproape 600 de gospodării. Lucrările pentru noua rețea de apă au valorat 1 milion de lei.

Edilul comunei Slatina Timiș: Îmi doresc, de asemenea și atragerea fondurilor, tot prin PNRR, pentru un parc fotovoltaic

Gheorghe Roma dorește să implementeze proiecte pentru producerea de energie verde.

De asemenea, liberalul adaugă următoarele: „Prin PNRR dorim să atragem fonduri pentru extinderea și dotarea Centrului Medical din comună, care nu arată rău, dar care poate arăta și mai bine. Iar dacă vorbim de eficientizare energetică, pentru că prin PNRR se finanțează tot ceea ce ține de energia verde, toate clădirile pe care le avem și nu sunt eficientizate energetic dorim să le izolăm termic și să le dotăm cu panouri fotovoltaice și pompe de căldură. Îmi doresc, de asemenea și atragerea fondurilor, tot prin PNRR, pentru un parc fotovoltaic, amenajat aici, în zona industrială, prin care să ne producem singuri energia necesară pentru:

  • instituțiile publice – școală;
  • dispensar;
  • cămine culturale;
  • primărie;
  • iluminat public, măsură care poate reduce mult cheltuielile cu energia electrică.”

Investiția în educație este una dintre prioritățile asumate de Gheorghe Roma, iar asta s-a observat prin achiziția de echipamente IT în valoare de peste 300.000 de lei. Acestea au fost achziționate prin Programul Operațional Competitivate.

Sursa: Comunicat de presă PNL Caraș-Severin

Distribuie articolul