Gheorghe Valentin Rotar, primarul Blajului: Proiectul ,,Renovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale” a primit finanțare prin PNRR

Denisa
Sursă foto: Facebook Gheorghe Valentin Rotar - Primar

Proiectul ”Renovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale din municipiul Blaj” a primit finanțare de la Ministerul Dezvoltării, care a anunțat lista celor 76 de proiecte care vor beneficia de lucrări de eficientizare energetică și asigurarea siguranței seismice și la incendiu a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice prin PNRR.

“Alte vești bune pentru Blaj! Proiectul RENOVAREA ENERGETICĂ A CLĂDIRILOR REZIDENȚIALE MULTIFAMILIALE DIN MUNICIPIUL BLAJ (PNRR – C5 Valul renovării – Apelul 1) a primit finanțare de la Ministerul Dezvoltării, care a anunțat astăzi lista celor 76 de proiecte care vor beneficia de lucrări de eficientizare energetică și asigurarea siguranței seismice și la incendiu a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice.


Vor beneficia de acest proiect 8 blocuri din municipiul Blaj, astfel:

Strada Gării: Blocurile 1 și 2;

Strada Eroilor: Blocurile 31 (Blocul Turn), 40 și 41;

Bulevardul Republicii: Blocul 7 (Blocul Aroma);

Strada Câmpul Libertății: Blocul G1;

Strada Gheorghe Barițiu (zona industrială): Blocul 5

Proiectul vizează și construirea a 8 stații de reîncărcare, stabilite ulterior de autoritatea contractantă

Valoarea aprobată este de 23.642.940,47 lei (inclusiv TVA), iar contribuția de la bugetul local este zero!

Termenul de finalizare este anul 2026!

Principiul „primul venit, primul servit” a stat la baza stabilirii primului lot de blocuri din Blaj care vor fi reabilitate energetic prin PNRR. Îi îndemn pe toți blăjenii care stau la bloc să se constitue în asociații de proprietari, cu personalitate juridică, aceasta fiind singura condiție pentru a fi incluși în viitoarele programe naționale privind eficientizarea energetică.

Investim în Blaj, investim în noi!” a declarat primarul liberal Gheorghe Valentin Rotar pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul