Giurgiu: Au fost semnate două contracte de finanțare pentru comunele Roata și Oinacu

Președintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu, transmite că au fost semnate contractele de finanțare prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”, pentru construirea unei rețele de canalizare în comuna Roata și modernizarea Școlii Gimnaziale nr. 1 din Oinacu.

,,Am fost prezent, alături de primarii liberali din Oinacu și Roata de Jos, Fabian Țîrcă și Marin Ghidănac, la semnarea unor noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții <Anghel Saligny>.

Unul dintre contracte vizează construirea unei rețele de canalizare de peste 25 de kilometri și a unei stații de epurare a apelor uzate în comuna Oinacu. Contractul este în valoare de 33.738.364 de lei. De asemenea, a fost semnat un contract pentru modernizarea Școlii Gimnaziale nr. 1 din Oinacu.

Contractul semnat pentru comuna Roata de Jos vizează extinderea sistemului de alimentare cu apă și a sistemului de canalizare. Contractul este în valoare de 24.633.060 de lei.

Programul Național de Investiții <Anghel Saligny> a fost inițiat și este susținut de Partidul Național Liberal. Prin acest program, județului Giurgiu i-a fost alocată suma de 1.178.814.542 de lei.

Programul „Anghel Saligny” vizează finanțarea infrastructurii pentru servicii esențiale – apă, drumuri, gaze – pe care statul și administrațiile locale au obligația de a le asigura tuturor cetățenilor români. Suma totală alocată Programului Naţional de Investiţii <Anghel Saligny> ajunge la 65,5 miliarde de lei.”, declară președintele PNL Giurgiu, europarlamentraul Dan Motreanu pe pagina sa de Facebook.

Leave a Comment