Giurgiu: Compania Națională de Investiții Rutiere va lansa licitația pentru studiul de fezabilitate pentru Drumul Expres București-Giurgiu

Badila Antonia

Dan Motreanu, președintele PNL Giurgiu și europarlamentarul PNL, anunță că investițiile în infrastructura rutieră și feroviară sunt vitale pentru dezvoltarea unui județ. Compania Națională de Investiții Rutiere va lansa licitația pentru studiul de fezabilitate pentru Drumul Expres București-Giurgiu.

,,Lungimea drumului de mare viteză va fi de 55 de kilometri, valoarea proiectului fiind de 300 de milioane de euro.

Proiectul este inclus în Planul Investițional în infrastructura de Transport 2020-2030.

În prezent, se poate ajunge cu mașina de la București la Giurgiu folosind DN 5, care tranzitează mai multe localități din județul Giurgiu.

Viteza maximă admisă pentru mașini este de 120 de kilometri pe oră pe drumurile expres, 100 km/h pe drumurile naţionale europene (E) şi 90 km/h pe celelalte categorii de drumuri.

De asemenea, lucrările pentru redeschiderea liniei de tren directe București-Giurgiu s-au efectuat în proporție de 95%.

Este un proiect la care țin și pentru realizarea căruia am pledat pe lângă Guvernul României, împreună cu parlamentarii PNL Giurgiu, Alexandru Andrei, Gabriela Horga și Toma Petcu. Contractul a fost semnat în decembrie 2020, când Ministerul Transporturilor era condus de un reprezentant al PNL.

În prezent se poate circula cu trenul între București și Giurgiu trecând prin Videle, adică un traseu de 118 kilometri, în loc de 74 de kilometri, cât era ruta directă. Un drum durează între două ore și 40 de minute și patru ore, în funcție de tipul trenulului și de durata de așteptare în Videle.

Comisia Europeană va finanța studiul de fezabilitate pentru construirea unui nou pod peste Dunăre între Giurgiu și Ruse. Studiul de fezabilitate este în valoare de șapte milioane de euro.”,declară europarlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul