Giurgiu: Iluminatul stradal in municipiu va fi reabilitat printr-un proiect pentru reducerea gazelor cu efect de seră

Administrația locală din județul Giurgiu anunță că, primarul liberal Adrian Anghelescu a semnat ordinul de începere a lucrărilor de montat utilaje, echipamente tehnologice și funcționale aferente proiectului, respectiv achiziționarea și montarea unui număr de 773 corpuri de iluminat echipate cu LED.

,,A fost dat ordinul de începere în cadrul proiectului <Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin eficientizarea Sistemului de Iluminat Public în Municipiul Giurgiu>, finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul Programului privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public.

Întâlnirea din teren a avut loc în prezența primarului Adrian Anghelescu, a dirigintelui de șantier, a echipei de implementare și nu în ultimul rând a reprezentantilor proiectului de executie și proiectului tehnic.

Prin implementarea acestui proiect se urmărește creșterea eficienței iluminatului public din punct de vedere al scăderii costurilor de consum energetic, întreținere și mentenanță, creșterea gradului de securitate a cetățenilor din cadrul comunității și de asemenea, se are în vedere și creșterea gradului de siguranță a circulației rutiere și pietonale.

Așadar, a fost dat ordinul de incepere a lucrărilor de montaj utilaje, echipamente tehnologice și funcționale aferente proiectului, respectiv achiziționarea și montarea unui număr de 773 corpuri de iluminat echipate cu LED, cu randament mare și costuri de mentenanță reduse, cu grad mare de protecție și caracteristici optice deosebite.

Lucrările se vor executa pe un număr de 111 străzi din Municipiul Giurgiu, se vor demonta 773 corpuri de iluminat existente, se vor achiziționa și monta 629 corpuri de iluminat LED cu putere electrică de 20W și 144 corpuri de iluminat LED cu putere electrică de 30W.”, transmite Primăria Giurgiu într-un comunicat de presă.

Leave a Comment