Giurgiu: Primarul comunei Adunații Copăceni Dan Rusu a relocat elevii din cele două școli cu risc seismic

Badila Antonia

Aşa cum a promis, primarul de la Adunații Copăceni, Dan Rusu a relocat elevii din cele două şcoli, la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Adunații Copăceni. Unitățile de învățământ urmează să fie demolate și construite altele noi prin fonduri europene.

Activitatea seismică din România, dar şi din celelalte țări, i-a determinat pe reprezentanții Ministerului Educației să decidă închiderea școlilor cu risc seismic. Printre unitățile de învățământ cu serioase probleme la structura se aflau școala veche din Adunații Copăceni și cea din Dărăști Vlașca.

Aşa cum a promis în urmă cu o săptămână, primarul de la Adunații Copăceni, Dan Rusu a relocat elevii din cele două şcoli, la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Adunații Copăceni.

“Deciziile pe care le-am luat în urma acestei hotărări au fost influențate de timpul scurt avut la dispoziție. Cea mai importantă dintre aceste decizii a fost aceea de realocare a copiilor din școlile afectate în Școala Gimnazială nr. 1 din Adunații Copăceni. Sunt bucuros de faptul că elevii din Dărăști Vlașca au un alt tonus în clasele noi.”, a declarat edilul Dan Rusu.

Pentru ca elevii să poată ajunge în siguranță la şcoală, primăria a închiriat un autobuz cu 55 de locuri, care să îi transporte pe copii de la Dărăşti Vlaşca. Mai mult decât atât: edilul a adaptat programul şcolar şi a decis după ce s-a consultat cu cadrele didactice, ca orele de curs să se micșoreze, profesorii și învățătorii să lucreze suplimentar în regim online, pentru a fi siguri că elevii vor acumula toate cunoștințele necesare.

Şcolile vechi de la Adunații Copăceni şi Dărăşti Vlaşca vor fi demolate, iar primăria va ridica de la zero două noi unități de învățământ.

Sursa: Facebook, Breaking News Giurgiu

Distribuie articolul